Ansvarlighed - Utopia Adventure

Ansvarlighed

Vær med til at bevare de
uspolerede steder

Når man sejler rundt til nogle af verdens mest uspolerede og uberørte steder, er det helt naturligt at man også får lyst til at bevare dem sådan. Det er derfor vigtigt for os ombord på Utopia, at vi ikke efterlader et negativt aftryk på de steder, vi møder. Vi går meget op i at være så selvforsynende som muligt når vi rejser, og ikke mindst lave nogle bæredygtige initiativer ombord og inde på land. 

Her er nogle af de bæredygtige tiltag og aktiviteter, som vi har søsat – med flere på vej:

Ferskvands watermaker:

Ombord på Utopia har vi investeret i en watermaker, der kan lave saltvand om til ferskvand. Det gør en kæmpe forskel – både for os ombord, da vi undgår ofte at skulle sejle efter vand inde på land, men i særdeleshed også for miljøet, så vi minimerer antallet af plastikflasker ombord. Vores watermaker kan lave op til 80 liter saltvand om til ferskvand i timen, så du er garanteret rent, økologisk vand med god samvittighed hver dag (og så smager det virkelig himmelsk!).

Solceller og vedvarende energi:

På taget af Utopia har vi installeret en masse solceller, som sikrer os energi fra bæredygtige og vedvarende kilder. Energien fra solcellerne bruger vi til at give strøm til båden, stikkontakter og vores generatorer til dykning. Når vi ikke er ombord på Utopia tænker vi meget også over ikke at spilde energien, hvilket vi også opfordrer vores gæster til. Vi slukker derfor for unødvendig strøm, men bare rolig – drikkevarerne vil altid være kolde 🙂

Beach clean-up’s:

Når vi sejler ind til de flotte øer, tager vi gerne en stor sæk med i hånden og går en tur på stranden. Her samler dem, som vil, skrald og plastik ind, som er svømmet op på stranden. Det føles måske som en lille ting, men for os er det vigtigt at være med til at hjælpe lokalsamfundene og naturen så godt som vi kan. Hvis du spotter plastik på din vej eller under dit dyk, opfordrer vi dig gerne til at tage det med retur på båden.

Selvforsynende og lokale råvarer:

Vi går meget ind for at være så selvforsynende, som vi kan være, når vi sejler. Overskydende plastik og emballage genbruger vi gerne til praktiske ting ombord. Vi elsker at fange vores egen fisk, som vi griller eller laver lækker sushi ud af. Selvom vi selvfølgelig ikke kan gro vores egne grøntsager, fokuserer vi på at bruge lokale råvarer i maden, som vi køber (eller bytter os til). Og når vi er inde på land, får vi ofte en masse friskplukket frugt af lokalbefolkningen, og ikke mindst kokosnødder, som vi gerne klatrer op og henter!

Kontakt

Utopia Adventure

icon_phoneCreated with Sketch.

Skriv til os / Ring mig op

Udfyld formularen, så vender kaptajn Morten eller Julien tilbage til dig så hurtigt vi kan.

* skal udfyldes