FAQ - Utopia Adventure

FAQ

At rejse med Utopia

Vores vision med Utopia er at inspirere flere danskere til en anderledes form for rejse. En rejse, hvor man opdager og udforsker nye sider af verden — og måske endda sig selv.

For os er Utopia indbegrebet af drømmen om at opleve uspolerede steder i Indonesien og Filippinerne, som kun en båd kan sejle én ud til. Ud til sunde koralrev, afsides øer, lokalkulturer, og uberørte tropestrande. Når man er ombord på en båd er der en særlig, magisk stemning, og det er dén stemning, vi ønsker at skabe for vores gæster på Utopia på hvert eneste togt. Det er derfor vigtigt for os at Utopia er en båd med masser af plads og komfort, så man virkelig kan nyde at være gæst ombord, men stadig til en pris, hvor de fleste kan være med.

Så hvis du kunne tænke dig en rejse, der er lidt anderledes og fyldt med autentiske eventyr væk fra masseturismen, vil vi glæde os til at få dig med ombord på Utopia!

Vi er et kompetent og erfarent crew af danske kaptajner, matros, og dykkerinstruktører, som har sejlet rundt i Filippinerne, Indonesien og Australien de sidste 4-5 år. Vi er uddannede og trænede i netop langturssejlads, hvilket gør at vi altid hurtigt kan finde en løsning, hvis et problem skulle opstå, f.eks. med teknikken. Vi har også meget erfaring i de områder, vi skal sejle i, så vi glæder os til at være med til at finde på spændende eventyr, som I gæster kan begive jer ud på under rejsen. 

Prisen på din rejse inkluderer alt ombord på båden, hvilket vil sige værelse og køje, mad, drikke, brændstof osv. Flybilletter i ikke inkluderet i prisen. Alt hvad du køber på land er for egen regning. Samtidig er alle aktiviteter inkl. dykning, og lån af dykkerudstyr også inkluderet i prisen (noget udstyr skal du dog selv have med – læs mere her). Dykkeruddannelse købes separat.

Ja. Du får din egen køje i et delt dobbeltværelse, som er din under hele rejsen. Hvis man ønsker lidt adspredelse, er der til tider mulighed for at tage en overnatning på land, ligesom at vi har telte og underlag med ombord, hvis man vil prøve at overnatte i naturen eller på en tropestrand. 

Slet ikke. Det er frivilligt om man vil prøve kræfter med at sejle båden eller blot nyde udsigten. Alt, hvad der handler om dykning, har du mulighed for at lære ombord, eller inden afrejse. Du behøver ikke at dykke for at være gæst ombord på Utopia, men da vi sejler rundt ved nogle af verdens bedste dykkersites, vil vi i hvert fald anbefale at man tager en snorkelmaske på og tager et kig på de flotte oplevelser under havoverfladen.

Når vi sejler rundt på togterne gør vi meget ud af at opleve de unikke oplevelser, vi får adgang til med Utopia. Vi bruger altid god tid på dykning, men det er også vigtigt for os at lave ekspeditioner inde på land, hvor vi bl.a. møder lokalsamfund, hiker rundt i jungler for at finde vandfald, eller måske tager en rolig eftermiddag på en sand paradisstrand. Mulighederne er mange, og vi forsøger altid at finde en god balance i aktiviteter inden for dykning, natur og kultur.

Livet ombord

Der serveres 3 hovedmåltider om dagen. Det er meget forskelligt, hvilke råvarer der er til rådighed i de forskellige byer, vi provianterer i, men vores mad-ansvarlige ombord sørger altid for at få mest muligt ud af de varer, vi har til rådighed. Vi går op i at maden ombord er sund og varieret.

Slik og snacks er som udgangspunkt noget, man selv køber individuelt, men vi laver dog jævnligt dessert eller eftermiddags-kage, når muligheden byder sig.

Der er drikkevand ombord fra vores egen ferskvands water maker, og til måltiderne er der øl, vin og sodavand.

Vi bruger altid vores viden og erfaring fra de områder, vi sejler i, til at komme med forslag til aktiviter på båden, i vandet og på land. Det er dog altid op til jer som passagerer, hvad I har lyst til at opleve og deltage i. Vi skaber rammerne for et eventyr, men det er op til jer at tage imod det.

Hvis du har allergier overfor bestemte madvarer, eller ting du af den ene eller anden grund ikke kan spise, er det vigtigt at du meddeler dette allerede når du køber din rejse. Da vi har begrænsede råvarer ombord, kan vi ikke altid imødekomme alles ønsker, men tag en snak med os, så ser vi hvilke muligheder, der er.

Den billigste løsning er at købe et lokalt simkort med data når man lander, med mindre man har udenlandsdata i sit danske abonnement. Da vi sejler i mange forskellige områder, er mobildækningen meget svingende, men vi har oftest signal nok til at man kan bruge e-mail/facebook, når man vil sende et hilsen hjem.

Som gæst på Utopia, har du ingen daglige pligter, men kan blot nyde din ferie. Dog er der masser af opgaver ombord, som crewet på båden tager sig af, så man er altid mere end velkommen til at give en hånd med når der skal laves mad, rodes med motoren, eller andet. Det er samtidig en god mulighed for at lære noget nyt.

Hygiejne er vigtigt – specielt i varmt, tropisk klima. Vi stiller sengetøj og håndklæder til rådighed, og vasker dette jævnligt. Da vi har begrænset ferskvand ombord, bader man oftest ved at tage en dukkert i havet, hvor man kan vaske sig med sæbe, og derefter skylle sig af med ferskvand. Fra tid til anden, er der ligeledes mulighed for et tage et “rigtigt brusebad” ombord.

Katamaranbåde er som udgangspunkt mere stabile og rolige i vandet end almindelige både, hvilket nedsætter risikoen for søsyge. Vi anbefaler dog altid at man tager noget forebyggende medicin med hjemmefra, da det er utroligt ærgerligt at få ødelagt sin tur pga. søsyge. Der vil altid være en risiko for dårligt vejr og uroligt vand.

Ruten er planlagt på forhånd, men da vi aldrig kan forudsige vind og vejr, kan det blive besluttet at ændre ruten undervejs, hvis kaptajnen vurderer at det er nødvendigt.
Vi tager gerne dig som gæst med på broen og lærer dig at sejle båden, hvis du har lyst til det.

Rygning er tilladt, men kun på badeplatformen hvor man ikke er til gene for andre gæster. Vi har øl og vin til aftensmåltiderne, og nyder fra tid til anden en sundowner (eftermiddagsdrink) ombord. Alkohol er kun tilladt efter dykning.

Sikkerhed er en top-prioritet på vandet. Alle nye passagerer ombord på Utopia får en udførlig sikkerhedsgennemgang ved ankomst på båden.

Praktisk information

Det kan du sagtens! På langt de fleste togter har vi gæster, som rejser alene, og vi gør meget ud af at “matche” folk, så du ikke kommer til at dele kahyt med en person, du ikke er tryg ved. Vi har også en kahyt, som egner sig til solo-rejsende, som gerne vil betale lidt ekstra for at have sin egen kahyt.

Af sikkerhedsmæssige årsager, kræver vi at du selv tegner en rejseforsikring hjemmefra når du rejser med os. Husk at sikre dig, at den dækker dykkerrelaterede ulykker, hvis du har planer om at dykke med os på din rejse.

Du skal selv sørge for fly/transport til og fra destinationen. Vi anbefaler at købe billetter i god tid, og bruge Momondo, eller anden prissammenligningstjeneste til at finde de bedste priser.

Flybilletter er ikke inkluderet i prisen, da vores passagerer ofte har andre rejseplaner før eller efter denne tur, og derfor ikke altid skal direkte til eller fra Danmark.

Svaret vil stort set altid være nej, da vi sjældent er tæt på en lufthavn undervejs på en rute, og det derfor er vanskeligt at komme til/fra båden. I helt særlige tilfælde kan der måske findes en løsning, men forvent det ikke.

Reglerne er individuelle fra land til land, og ændrer sig jævnligt. Samtidig kan det have betydning om du har rejst i landet før, om du ankommer direkte fra Danmark osv. Det er altid dit eget ansvar at sørge for at dit visum er i orden inden indrejse, og vi anbefaler at man søger information på nettet, og evt. kontakter landets ambassade i Danmark og spørger til råds.

Ligesom med visum reglerne, er det forskelligt fra person til person, alt efter hvor på ruten du skal sejle med, og hvad du har af vacciner i forvejen. Vi anbefaler altid at du tager kontakt til en klinik, som tilbyder rejsevaccinationer, og følger deres vejledning. Husk at være ude i god tid, da nogle vacciner skal gives af flere omgange, med uger imellem hver vaccine.

På de mange små øer, vi besøger undervejs, er det kun muligt at bruge kontanter eller at bytte sig til varer i de små lokalsamfund. Du kan ikke altid være sikret at der er hæveautomater ved ankomst, hvis der er tale om små byer/lufthavne, så hvis du vil være helt sikker så bør du veksle lidt hjemmefra, hvis du gerne vil kunne købe ting undervejs på din rejse. 

Hvis du af den ene eller anden grund bliver forhindret i at tage afsted, tilbyder vi kun at refundere din rejse såfremt vi kan finde en anden passager til din køjeplads. Der fratrækkes et administrationsgebyr på 2500 kr.

Det er vigtigt at du pakker i en “blød” taske, som kan foldes sammen, da vi har begrænset plads ombord og derfor ikke har plads til tomme kufferter.

Der er lagner, sengetøj og håndklæder ombord.

Kontakt

Espely 12
2610 Rødovre

CVR: 36060387 (Yield Generator IVS)

icon_phoneCreated with Sketch.

Alle dage 09:00 – 22:00

Skriv til os / Ring mig op

Udfyld formularen, så vender kaptajn Morten eller Julien tilbage til dig så hurtigt vi kan.

* skal udfyldes